Gedurende de afgelopen weken zijn we onder andere op bezoek geweest in het Franse skigebied La Norma. Dit gebied ligt in het dal van de Maurienne en hoort bij het departement van de Savoie. Het is een klein, maar gezellig dorp. Ze noemen het dan ook ‘la station cosy’. En dat merk je aan alles. Het is een zeer kindvriendelijk en hartelijk gebied. 

Een groot deel van het Nederlands personeel is Nederlandstalig. Zelfs de directeur is een Nederlander. Het is een overzichtelijk gebied. Het kent namelijk maar 70 kilometer aan piste verdeeld over twee kanten van de berg. Daarnaast is het een autovrij dorp en is toch alles goed bereikbaar. Je skiet namelijk zo van de piste je huisje in.

Aflevering skigebied La Norma

Bekijk hieronder de aflevering uit La Norma en beleef zelf het warme gevoel wat het skigebied heeft. In deze aflevering krijg je meer informatie over het skigebied en wat er naast de prettige pistes nog meer te doen is in het dorp en skigebied. Zo zocht Frank het avontuur op tegen een bevroren ijswand en verruilde hij zijn vertrouwde ski’s voor telemark ski’s. Uiteraard werd de dag afgesloten met een typisch Frans gerecht. Je ziet het allemaal in de aflevering.

 

You may also like